top of page

FAQ

Under finner du svar på de vanligste spørsmål vi får

Logo Geilo.png

BOOKING

De aller fleste turene våre bookes via geilo.com.

https://www.geilo.com/nb/aktiviteter/hundekjoring

De turene som bookes direkte gjennom oss er halvdagstur og heldagstur.

Har du booket tur gjennom geilo.com, vennligst kontakt ekspertene der direkte ved endring, avbestilling eller hvis du opplever problemer med deres bookingløsning.

PALL0929.jpg

AVBESTILLING

All booking som er gjort gjennom geilo.com følger deres avbestillingsregler. Hvis turen er bestilt gjennom oss får man 100% refundert hvis man avlyser inntil 7 dager før planlagt tur, 50% refundert ved 6-2 dager før turen, og 0% refundert hvis man avlyser dagen før eller samme dag.

IMG_8457.JPG

KAN BARN DELTA PÅ HUNDEKJØRING?

JA! Alle familier er forskjellige, så vi ordner til ulike oppsett som passer hver familie. Barn kan sitte sammen med en voksen i sleden, to barn kan sitte sammen, barn kan sitte alene i sleden og mange flere løsninger. Bare ha en tiltro til at når vi legger frem den løsningen vi tenker fungerer best, så snakker vi ut i fra erfaring. Alle barn er forskjellige, noen liker korte turer andre trives på lange turer, her er det opp til hver familie og tenke hva som passer best for den enkelte med tanke på lengde på turen. 

20220621_163532.jpg

GRAVID?

Her er alle forskjellige, så vår anbefaling er at man kjenner selv etter hva man er komfortabel med. Igjen, man deltar på egen risiko, men vi tilrettelegger så godt det lar seg gjøre, man kan for eksempel sitte på med en guide. Er man usikker, så anbefaler vi å booke en tur senere på dagen, da er hundene roligere enn de er på første turen. Gi gjerne beskjed hvis det er kommende mor med i følget.

IMG_9458.JPG

PARKERING

Smakebit og Ekstra kjøres fra BAKKESTØLVEGEN 56, 3580 GEILO. Da parkerer man ved Røde Kors, som er på motsatt side av veien i forhold til vår camp. Pass på å ikke parker så dere er i veien for Røde Kors, Helikopterplassen eller containerne.

Halvdagsturene kjøres fra Frydenlund Lagerhotell i Skurdalen. Heldagsturene avtales under booking.

PALL1069.jpg

BEKLEDNING

Ta på vindtett jakke, vindtett bukse og vindtette votter. Varm lue, buff og varme støvler. Innerst anbefaler vi ull. Briller når det er vind og/eller snø er et must. Her fungerer alle slags briller (solbriller, vernebriller, slalombriller). Er du usikker på kulden, bare ta med en ekstra jakke. De som sitter i sleden sitter på varme reindyrskinn med ett skinn over seg også. Det hender støtt og stadig barn sovner under turen, så varmt og godt er det.

EXPEDITION.jpg

AVLYSNING

Alle som booker tur hos oss må regne med at turen kan bli avlyst inntil rett før turen er avtalt. Vi kjører ikke turer hvis føret og/eller været gjør at turen ikke kan gjennomføres trygt for både hunder og gjester. Is og sterk vind er de vanligste årsakene til at vi må avlyse. Avlyser vi turen får man 100% av pengene man har betalt for hundekjøringen refundert.

God påske.JPG

FORSIKRING

Alle som deltar på hundekjøring med oss deltar på eget ansvar. Alle deltakere må ha egen reiseforsikring. Deltar du eller dere uten reiseforsikring, så er dette på eget ansvar. 

GeiloHusky_Anders_Medhus (1).jpg

DEN FINESTE OPPLEVELSEN?

Alle er forskjellige, og vi må si at alle turene er fine på sin måte, men turen vi og hundene koser oss mest på så er det Vårturen fra Solheimstulen. Den er noe eget, sol i sinnet, vakker utsikt på høyfjellet, og hundene er på sitt aller sprekeste. Ja, det er et prosjekt å komme seg til Solheimstulen, men opplevelsen er noe helt eget, samtidig som det passer for alle.

Mars2010spann.jpg

VÆR

JA! Vi kjører selv om det snør! Vi og hundene liker snø, det vi ikke liker er varmegrader, is, regn og sterk vind (15m/sek og mer)

Geilo Husky 037.JPG

ALDERSGRENSE

3-11 år har vi som grense som barn. Fra 12 år kan man prøve å kjøre sleden hvis man føler dette er noe man mestrer. Vi får ofte henvendelser om barn som ønsker å kjøre sleden, dette tar vi en avgjørelse om fortløpende. Vennligst respekter at vi setter sikkerhet først og fremst.

Barn 0-2 år kjører gratis og sitter sammen med en voksen. Barn kan ikke, uansett alder, kjøre tur alene uten voksen

BDS_4048.jpg

NÅR SKAL DU BOOKE?

Vi har fullt trøkk i romjulen med bookinger som allerede kommer inn et år i forkant. Da vil dere oppleve større grupper på hundekjøringen, men aldri flere enn 12 gjester per tur. Januar er en roligere tid, hvor det tar seg opp igjen fra februar og vinterferieukene. Våre guider kjører løp i januar og begynnelsen av februar med Femundløpet, så da er vår kapasitet noe begrenset med tanke på store grupper. Mars er en god måned med bra snø, litt lysere dager og meget god kapasitet til store grupper.

Petter Arnesen.jpg

HALVDAGSTUR og HELDAGSTUR FOREGÅR SLIK:

Disse turene er hva vi kaller "Sele på til Sele av" Dette er mer hands on opplevelse. Dere er med å sette opp spannet, man får instruksjon i hvordan kjøre sleden, deretter bærer det på tur. Under turen er det pause med enten snack (halvdag) eller lunsj (heldags), og flere små pauser. Etter turen er det tid for å takke hundene for turen. 

geilohusky011.jpg

YOUWISH

Vi har avsluttet samarbeidet med Youwish, men har du fortsatt gyldig gavekort så kontakt oss på booking@geilohusky.com for å reservere tur. Alle Youwish gavekort må brukes vintersesongen 2023/2024. Vi vil ikke godta Youwish fra desember 2024. 

Siri.jpg

RV7 fra Bergen retning Geilo

Kommer dere fra vest må dere sjekke yr.no og vegvesenet sine sider i god tid før hundekjøringen. Veien over Hardangervidda blir stengt når det snør og/eller er sterkt vind. Rekker dere ikke hundekjøringen grunnet dårlige vei vil dere ikke få hundekjøringen refundert, men vi gjør så godt vi kan at dere kan få hundekjøringen tilgode til en annen anledning innen  12 mnd fra deres bookingdato. Dere må kontakte oss senest kvelden før hundekjøringen for å ha hundekjøringen til gode.

Andre+og+Louise.jpg

SNILLE HUNDER

Alle hundene som er på hundekjøringen er snille hunder. En generell regel er hvis hunden er oppmerksom mot deg så vil den ha kos, har den oppmerksomheten bort fra deg så vil den ha litt alenetid. 

PALL0656-2.jpg

HUNDEKJØRING FOR ALLE

Hundekjøring hos oss passer for alle. Gi beskjed hvis det er behov for ekstra tilrettelegging.

En god grunnregel er at jo lengre tur, jo bedre fysisk form. Hundekjøring Smakebit på 30 min klarer så og si alle, mens heldagsturen på 6 timer anbefaler vi at man er i relativt god fysisk form.

IMG_6287.JPG

GAVEKORT

Vi har gavekort, ta kontakt på booking@geilohusky.com

TellUs_1747_341_large.jpg

VÅRE TURER

HUNDEKJØRING SMAKEBIT 890 NOK

HUNDEKJØRING EKSTRA 1190 NOK

VÅRTUR 1790 NOK

HALVDAGSTUR 2500 NOK

HELDAGTUR 3000 NOK

Dette er turene vi tilbyr. Det kommer noen ganger henvendelser at man ønsker 1time hundekjøring, i stede for 45min. Dette er ikke mulig ordne siden løypene vi har er de vi har. Vi lager ikke nye løyper for hvert spesifikke ønske.

Texas.jpg

HUNDENE

Vi kjører med det som heter Alaska Husky. Det er en blandingsrase, så her vil dere møte en blomsterbukett med forskjellige utseende på hundene. Alle våre hunder er kommende, nåværende eller pensjonerte konkurransehunder. Helt ekte trekkhunder altså. Svært få av de er den typiske "hvit pels og blå øyne". Så lenge de synes at trekkhundlivet er det kuleste livet, så blåser vi i hvordan de ser ut.

IMG_20210524_111847_229.jpg

HUNDEVELFERD

Er vår prioritet nummer 1! De guider dere møter på hundekjøringen møter med sine egne hunder som de trener og kjører de store langdistanseløpene med. Det vil si at de har gjennom hele deres lange liv det beste av boforhold, fòr og trening for at de skal kunne prestere sitt aller beste. Vi bruker hele året, hver eneste dag, mange timer med hundene og ønsker bare det beste for dem, så de kan gi sitt beste tilbake.

TellUs_1747_341_large.jpg

SMAKEBIT og EKSTRA FOREGÅR SLIK:

Dere blir møtt av en campervert som viser dere hvordan man kjører sleden. Deretter blir man fordelt to gjester per hundespann. En sitter i sleden, mens den andre kjører. Halvveis bytter man posisjon hvis man ønsker. Vi anbefaler alle å prøve å kjøre sleden. Aller fremst har dere en eller to guider som viser vei, bestemmer hastigheten og hjelper til hvis det skulle oppstå utfordringer. Når dere kommer tilbake til camp er det tid for å hilse på hundene, ta bilder, snakke med guidene, og vi har bål man kan sitte og blir servert varm solbærtoddy eller kaffe. Campverten er tilstede som kan svare på alle hundekjørerspørsmål. Dere er hjertelig velkomne å sitte i campen så lenge dere ønsker, og det er mulig å ta med egen grillmat. Er dere store grupper så sitter første gruppe i camp mens andre gruppen er ute på tur, deretter bytter dere. 

Petter Arnesen.jpg

SIKKERHET

Alle våre guider er meget erfarne hundekjørere og guider med sikkerhetskurs og førstehjelpskurs, i tillegg til årevis med erfaring fra hundekjørerlivet. For dere som følger Femundløpet og Finnmarksløpet så vil dere møte mange kjente løpskjørere. Vi er meget stolte av å ha en så stødig og fin gjeng som stiller i all slags vær for å vise dere vår kjærlighet for hundekjøring og den fantastiske opplevelsen man får med de fantastiske firbeinte vennene våre.

Tutta_pim.JPG

HAR DU HUND?

Det hender vi har gjester med egne hunder. Vi ønsker helst ikke fremmede hunder i  campen eller under hundekjøringen. Det er to grunner til dette; det skaper mye unødvendig stress for både huskier og gjestehunder. Den andre grunnen er at huskiene kan være bærere av ulike sykdommer som vi ikke anbefaler "ikke trekkhunder" blir utsatt for. Alle hundene som deltar på våre turer møter andre internasjonale hunder på treninger og løp som kan være bærere av sykdommer som ikke er vanlig blant "norske hunder". Vi har et strengt regime for at våre hunder ikke blir syke med vaksiner og gode rutiner m.m. Hvis du har spørsmål rundt dette ta gjerne kontakt med oss så skal vi gi en lengre forklaring av hvordan vi beskytter våre hunder. 

bottom of page